Back to All Events

PO PEČOVJE NA ČEČOVJE - Stoner Night


  • KOMPLEKS 5 Čečovje Ravne na Koroškem, Ravne na Koroškem, 2390 Slovenia (map)

Ker so raziskave javnega mnenja pokazale, da na Koroškem ni dovolj koncertov, med katerimi lahko človek doživi trajno poškodbo vratnih vretenc, vam KMKC Kompleks v sodelovanju z UK 101 Records predstavlja stoner dogodek “Po pečovje na Čečovje”, kjer vam bosta pečovje pod noge metala dva benda, ki ju na koroških odrih še nismo zasledili - lendavski Inhibis in ljubljanski Jegulja.

▻ Jegulja ◅
Jegulja je rezultat jam seans, skozi katere so se člani skupine leta 2013 združili v enotno gmoto polno mastnih riffov, ki so jih ovekovečili na svojem prvem EP-ju »Finnese & Mud«. Skupino, dokaj nenavadno, sestavljata dva kitarista in bobnar, vendar pa to ne pomeni, da je zaradi tega njihova glasba kaj manj polna - nasprotno, je polna dinamike, pogovor med dvema kitarama pa lepo zapolni bobnar. Na petek trinajstega se nam bo skupina prvič predstavila končno tudi na Koroškem.
FB: https://www.facebook.com/anguillaguerrilla/?fref=ts
YT: https://www.youtube.com/watch?v=m5O2uLw7coY

▻ Inhibis ◅
Lendavski trio Inhibis, kateremu je v štirih letih obstoja uspelo posneti in izdati tri albume, polne zlomljenih ritmov in hitrih menjav, bo, kot Jegulja, prvič stopil na odre koroškega kluba. Njihov najnovejši izdelek »Sunk into the hollow (2015)« predstavlja odmik od stila, ki smo ga bili navajeni; skladbe so, za razliko od starejšega materiala, instrumentalne in zato bolj skrbno sestavljene in natančno odigrane. Fantje so se torej odločili, da na odru ne bodo zgubljali besed, ampak se bodo prepustili ritmom in melodiji, s katero bodo zapolnili dvorano KMKC Kompleksa.
FB: https://www.facebook.com/Inhibis/?fref=ts
YT: https://www.youtube.com/watch?v=QANXotLuZ6w

VSTOPNINA: 3 €