Back to All Events

SMODI – OJSTRA PRAPROT ► Koncert ob izidu prvenca


  • Preša Lounge Bar Koroška cesta 14 Ravne na Koroškem Slovenija (map)

Projekt, ki že dalj časa čaka na udejanjenje, bo 22. 4. 2016 končno ugledal luč sveta. 

UK 101 Records naznanja izid prvenca Aleksandra Smodeta – Smodija z naslovom »Ojstra praprot«! Koncert v znamenju promocije se bo na dan izida albuma odvijal v Preši na Ravnah na Koroškem. 
Žanrsko obarvan program večera bodo dopolnili Rollin' Bastards, Hippies Guru ter tajni gost. 

Se vidimo 22. 4. 2016 ob 21. uri v Preši. 
Vljudno vabljeni, 
VSTOPNINE NI!

____________________________________________

SMODI
Kot so Trbuje našle svoje mesto, v skriti dolini, ki ostaja večini nevidna, je tudi Smodi našel svoj prostor v ustvarjanju, ki običajno vsebuje le skrite misli, katere je treba, z napornim delom in flašo viskija ob strani, spraviti na površje, da lahko končno zacvetijo in sooblikujejo realnost, ki ji pravimo življenje. S tem ko je zamenjal orodje – namesto vile ali lopate, je njegov podaljšek postala kitara – a ostal zvest svojemu okolju, vsem njivam, travnikom in lokalnim legendam, katere lahko vsako sredo dopoldne srečate v Pikoli na tretjem špricerjo, je njegova glasba dobila privdih ljudskega, domačega in ostala zabetonirana v realnosti, pri delovnih ljudeh. In kot so hiše raztresene po Trbujah, njegovo zanimanje za umetnost nikoli ni bilo žanrsko omejeno. Po njegovem mnenju na Koroškem močno primanjkuje filmov o dravskih gusarjih na eni, in kvalitetno spisanih scenarijev za »odrasle« filme na drugi strani. Glavno vprašanje, ki se skriva tam nekje med Trbujam in Zvonkino bajto je: a si ti ž kda??

YT: https://www.youtube.com/watch?v=BKhVwrfmmRg
FB: https://www.facebook.com/smodimusic/?fref=ts


ROLLIN' BASTARDS
Rollin' Bastards, ali z drugimi besedami koroški Motörhead. Lepi Igerc, Tonč in Žlica. Do zdaj so jih opisali kot »pravi rocknroll trio«, »drvečo lokomotivo s prepolnim rezervoarjem premoga« in »rušilni visokooktanski rock'n'roll trio«. Ansambel bo zamajal temelje Preše in obnorel plesišče.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=N34RtFkmsN8


HIPPIES GURU
Dolgoletna prijateljska naveza Hippies Guru meša glasbo, ki bi jo obiralec bombaža, če bi jo le lahko, imel na svojem iPodu ob reki Mississippi v 30ih letih 20. stoletja z uporniško glasbo »pankerja«, ki ima trenutno v svojem življenju manjše do večje probleme z žensko, katera mu vsako nedeljo skrbno pobrije strani njegove glave in ošpiči irokezo. Sta preprosta fanta, lepa, negovana.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=wjwqn_Fi6HM
FB: https://www.facebook.com/hippieguru/?fref=ts

Earlier Event: April 16
Amo | Monkey | JNX