Back to All Events

Slovenska pank transverzala (VUZENICA)


  • Modra Dvorana Vuzenica Slovenija (map)

Umetniška družina 101 Records Official Site v sodelovanju z MKC Vuzenica pod budnim očesom Slovenska Pank Transverzala ponosno gostimo najimenitnejši letošnji pank dogodek na Koroškem!

V Modri dvorani v Vuzenici se bo zvečer, 5.6.2015 razpištolilo 5 pank bendov. Dogodek pa smo začinili še s pank bazzarjem, kjer bojo razni manj ali še manj znani alternativci predstavili svoje dejavnosti in proizvode. :D

____________________________________________

ANSAMBLI:
Strgane Pazduhe,
Pink Panker
Drek u pest
ZMP
Up Yours.

PERFORMERJI:
Nunchaku Freestyle
Fire show (Neža Cigler, Maja Črešnik)

STOJNICE:
Tattoo art Jurrek (tetoviralo se bo na dogodku)
Slovenska Pank Transverzala
101 Records
Giljotina
MAD

Dogajanje pred dvorano se bo začelo že v zgodnjih popoldanskih urah, kasneje pa se bomo prestavili v dvorano.

Kdor si želi sodelovati kot preformer in/ali razstavljalec na stojnici (in druga vprašanja) - kontaktiraj me! 
Smodi - https://www.facebook.com/rednaskela.edoms

____________________________________________


O transverzali:

Če si je kdo upal trditi, da se pank drži na nitki osnovnih življenjskih procesov, je mogoče prav, da mu v tem trenutku razjasnimo obzorja - gradi se namreč Slovenska Punk Transverzala (SPT). Čez njo in po njej bo razbijalo kar nekaj skupin trenutne scene. 

Verjetno ni bolj idealnega časa, kot je sedaj, da pank ponovno udari malo močneje. Če predpostavimo, da je bil pojav panka posledica zdolgočasene mladine, naveličane sistema in prepuščene same sebi, lahko kar hitro najdemo vzporednice. 

Prometno pot so začeli asfaltirati Pink Panker (Litija). Samoiniciativno so poskrbeli za krovno organizacijo in medijsko podobo. Za širitev ceste v svojem okraju pa so se zavezali tudi Harry (Ajdovščina), Drek U Pest (Kranj) in Strgane Pazduhe (Ravne na Koroškem). Organizirali bodo vsak po vsaj en dogodek, na katerega bodo povabili tudi lokalne pankerje. 

Transverzala bo ponudila osem angažiranih dogodkov v različnih regijah. Pot bo speljana čez Kranj, Ljubljano, Kočevje, Trbovlje, Vuzenico, Ajdovščino, Cerkno in Maribor. V planu pa imajo tudi že nadgradnjo transverzale.

Bistvo dogodkov je, da se delujoči bendi med seboj povežejo, publiki pa ponudijo serijo koncertov. Organizatorji pravijo, da se mora scena ponovno aktivirati in začeti bolj sodelovati, kot je do sedaj. Kot potrdilo, da podpirajo samoiniciativnost in pank dogodke, pa obiskovalce pri vhodu čaka žig anarhije.

Skratka, pank scena bo znova udarila!

PANKirnina = 3 €uro

Later Event: July 18
Kulturni Trikotnik